Лечебен код – утвърждения за дълбока трансформация (част I)

Според мен Лечебният код е най-силната, най-бързата и най-лесната техника за изцеление. Казвам го след 15 годишно изследване на всевъзможни методи за трансформация, които не постигнаха такъв дълбок и бърз ефект.

Лечебният код е много лесен метод, но съм забелязала, че повечето хора не достигат до същността му и не могат да го използват в пълна степен.  Една от причините е, че в книгата “Лечебният код” на д-р Лойд и д-р Джонсън липсва информация как да създадем сами трансформиращи утвърждения за конкретни проблеми!*

От тази публикация ще научите как да изпълнявате лесно и правилно Лечебния код с подходящите за вашия случай позитивни утвърждения. (more…)

Езотерична коледна украса

Става много лесно, ако сте тренирали предварително с хартиени снежинки и коледни звезди.

Самото им измисляне и творене може да се превърне в медитация, която няма как да не ви отвори чакрите 🙂

Ако някъде нещата се закучат и не ви се получава добре някоя чакра, внимание, тя има нужда от зареждане и колкото повече се взирате в цвета на хартията, толкова по-добре за вас!

 

 

Забравеният смисъл на езическите обичаи

Дни преди Коледа у мен се появи желанието да погледна на така чаканите празници, на които човек спокойно може да си отпусне душичката и да се отдаде на алкохолизъм и чревоугодничество, от една малко по-различна перспектива. Основната причина сигурно се корени във факта, че никога не съм разбирала тези празници, тъй като ни обичам да ям, ни да пия. У моя все питащ ум и тази година като по часовник се породи въпросът за смисъла на тези празници, който все не можех да открия в лицата на доволно ситите мои близки, взрени допълнително с един хипнотизиран нюанс в нито забавната, нито интересна телевизионна програма.

Това, следователно, е пост за питащите се, неспокойни умове, който, разбира се, поражда повече въпроси отколкото отговори, но пък за сметка на това може да заинтригова въпросните умове повече от празничната скука.

(more…)

Една Горска детска градина отблизо (видео)

Преди време ми се отдаде възможността да опозная ритъма на живот в едно малко баварско градче, на име Айхщет. През един есенен ден, разхождайки се из хълмовете на долината на река Алтмюл, попаднах на група добре екипирани деца, търкалящи се най-необезпокоявано в шума от паднали листа. Тъкмо щях да си помисля, че са се загубили, когато видях две млади жени, които трудно различих от децата, защото също бяха покрити с листа…

Вижте пълната версия тук.

Кравешка история – край на Първа част

Понякога писателят на тази история се пита има ли го или по-скоро го няма.
И каква част от историята, излязла изпод клавишите на обикновения Acer е по-необикновена от случайния му притежател и каква част не е. С други думи може ли все пак той да я звърши, ако тя не е неговата история.

Ясно е, че той може да завърши само своята история по същия начин, по който Анабел можеше да срещне през онзи следобед само себе си, но не и Розмари, а кравите могат да дават само мляко, но не и бананови шейкове. (more…)

Някои идеи за справяне с прокрастинацията

Дефиниция

Прокрастинацията е поведение, при което човек отлага свършването на нещо, например за последния момент.
Тя също е и вид стратегия, която ни помага да преодолеем страха от започването или завършването на дадена задача.

Симптоми

  • живот, изпълнен със задължения, които нямат край
  • нереалистична представа за времето/лошо разпределение на времето
  • липса на ясна цел в живота
  • фрустрация, неудовлетвореност
  • страх да не бъдем критикувани или да не допуснем грешка
  • ниска продуктивност, дължаща се на ниско самочувствие или неспособност да наложим мнението си

Ако искате да преодолеете прокрастинацията, този пост е за вас.
(more…)

Усещане за дзен на опашката пред българското консулство в Мюнхен

Днес в Мюнхен гласуваха и НЕгласуващите. Може би, защото беше време да се каже НЕ.

За събитието се стекоха от цяла южна Германия издокарани и усмихнати българи.
Аз бях, както винаги само издокарана, но лутайки се из всички посоки на мюнхенската гара, дочух нещо познато в говора на весела група млади хора и настроението ми се възвърна. Брех, имало значи и други като мен. Бяха дошли кой знае от къде с няколко баварски билета и нямаха търпение да стигнат до консулството. Присъединих се към тях.

Оказа се, че вали като из ведро, но това нямаше значение. Нямаше значение, дори и след като разбрахме, че пред консулството ни очаква „страхотна опашка” (някой бе телефонирал). Мисълта, че ще трябва да стоим под дъжда, докато чакаме, не помрачи настроението, дори го повиши. Защото представете си само всички онези българи, гласуващи срещу! Няма как да не ви се напълни душата, нали?

(more…)

Отвъд гнева или как да се ядосваме все по-малко

Този пост е за вас, в случай че

  • сте готови да преразгледате позицията “гневът е част от мен, с която се гордея!”,
  • ви е писнало да се ядосвате за щяло и нещяло,
  • бихте искали да запазите дорби отношенията с някого, на когото обаче много ви е яд,
  • по стечение на обстоятелствата сте стигнали до извода, че с мото като “око за око – зъб за зъб” нищо добро не се постига.

(more…)

За всички, които ме намериха с „коя съм аз”

Коя си ти царице на вселената?
Коя си ти блестяща капка в короната на световете?

Не ще ти кажат ни тревите, ни дълбокото небе,
Нито пък птиците ще се откъснат от делата си,
За да хвърлят яснота: Коя си ти?

Забравена от житните поля, от маковете и невена,
Ще стъпваш по чуждата земя, от тебе сътворена
Със спящи сетива и с вечните въпроси
В един безкраен, безконечен ум

От мрак и светлина.

Техника за Емоционално Освобождаване

Техниката за Емоционално Освобождаване (ТЕО) е вид акупунктура за лечение на отрицателни емоции, при която се стимулират определени меридианни точки като се потупкват с върховете на пръстите.

В основата й стои идеята, че негативните емоционални състояния се дължат на блокажи в енергийната структура на човешкото тяло, която на практика е изградена от енергийни меридиани. (more…)