За мравките и акупунктурата

Имало едно време един човечец, който много обичал да лежи по поляните, дори няма да е грешно, ако кажем, че обичал най-вече да се търкаля по тях.
От сутрин до вечер си лежкунил и се търкалял, така че що имало жива твар по въпросните поляни, а и наоколо го познавала като петте си пръста.

(more…)

Икономическо-кризисна приказка

Живял някога един самотен крал. Той бил толкова беден, че нямал ни едни здрави обувки. Бил принуден да ходи бос на балове и всякакви важни събития, което било особено болезнено за него. Често погрешка мало и голямо настъпвало големия пръст на крака му, който за негова зла участ стърчал безобразно.

(more…)

Blogger’s issues

Имало едно време една млада блогърка, която имала голямото желание да блогне всичко, което носела в себе си и по този начин да зарадва света. Тя обаче още не знаела, че не била родена с хромозома на щастието и че всъщност не можела да зарадва никого и нищо и си блогвала ли блогвала с голям кеф.

Един ден обаче, защото винаги настъпва този ден, от далечни полета и нивя, при нея дошъл мъдър и много образован (що се отнася до биологията на нещата) старец. След като тя го нахранила и напоила, му предложила да му покаже блога си. Старецът се съгласил и двамата се облегнали доволно пред нейния лаптоп. (more…)

Първи стъпки в писането

Когато бях още в училище, имах учителка по философия, която ни даваше интересни теми за есета.

След една такава тема, аз написах това:

Приказка за едно тяло и един затвор

Бисквитената торта се почеса по крема, разсмя се доволна от твърдостта му. Днес някакво хлапе имаше гаден рожден ден и щеше да я изяде, но какво от това. Тя се беше родила с мисълта, че е най-хубаво да бъдеш бисквитена торта в този амбивалентен свят и че не съществува нищо друго освен безграничната радост на границата на лудостта. В действителност тортата си беше недействителна, както е вярно и обратното твърдение, но там от където идваше всяка мисъл беше илюзорна, всяко действие – бездействие и всяко чувство – смъртоносно. Такова беше задграничното пространство на душите на бисквитените торти. (more…)