Езотерична коледна украса

Става много лесно, ако сте тренирали предварително с хартиени снежинки и коледни звезди.

Самото им измисляне и творене може да се превърне в медитация, която няма как да не ви отвори чакрите 🙂

Ако някъде нещата се закучат и не ви се получава добре някоя чакра, внимание, тя има нужда от зареждане и колкото повече се взирате в цвета на хартията, толкова по-добре за вас!

 

 

Забравеният смисъл на езическите обичаи

Дни преди Коледа у мен се появи желанието да погледна на така чаканите празници, на които човек спокойно може да си отпусне душичката и да се отдаде на алкохолизъм и чревоугодничество, от една малко по-различна перспектива. Основната причина сигурно се корени във факта, че никога не съм разбирала тези празници, тъй като ни обичам да ям, ни да пия. У моя все питащ ум и тази година като по часовник се породи въпросът за смисъла на тези празници, който все не можех да открия в лицата на доволно ситите мои близки, взрени допълнително с един хипнотизиран нюанс в нито забавната, нито интересна телевизионна програма.

Това, следователно, е пост за питащите се, неспокойни умове, който, разбира се, поражда повече въпроси отколкото отговори, но пък за сметка на това може да заинтригова въпросните умове повече от празничната скука.

(more…)