Кравешка история – част III

Ето че възниква въпросът какво аджеба се случва с Изабела, че главната ни героиня да стигне до своя самотен кравешки живот. И откъде накъде Изабела с нейната стабилна психика и огромен майчински бюст напуска картинката, която би сътворил животът й с прекрасното момиченце, останало само близначе?
Сега, трябва да знаете някои неща за въпросната Изабела, които не е хубаво да се казват на трето лице. Но за да продължи историята и за да стигне все пак до някакъв изясняващ ситуацията на нещата край, трябва да се мине и през подобни опасни плаващи пясъци на творческото въображение.
Изабела….
Кхм
Изабела, понеже никой не би повярвал, била таен агент. Неин пръв помощник бил Педро, който ще да е от същия сериал. Двамата били толкова добра комбина, че накрая ги заловили. Вижте, това не е шега.
Те наистина работели за Всеобщото добро, били обрекли живота си на втория си живот. Не им било леко да станат тайни агенти, но и двамата нямало какво да губят освен собствените си незначителни телесни обвивки, които в приказния свят отвъд нямали особено значение.

Във вечната борба между Светлите и Тъмните сили, между Доброто и Злото, между Светлината и Мрака, те пристъпвали с бодри стъпки под тежките оловни удари на това вечно балансиране и де що виждали мрак го овладявали в себе си.

Тези стожери на Светлината, тези преподобни ангелски същества имали само един малък недостатък. Любовта към кравите, която накрая им коствала живота. Въпреки това стойността на техните деяния, помощта, която пламенно оказали на човешкия род, била безгранична, точно както светът е, светът с неговите повратности.

Случило се така, че те отивали на предната си тайна мисия. Дъщерята на Изабела била само на три годинки.

Въпреки случилото се нещастие с другото й дете, Изабела вярвала, че всичко е за добро и че сигурно неслучайно едно дете от отвъдния свят, тоест от нейния, е попаднало в преносвач на деца, за да бъде отнесено в тукашния свят, тоест нашия, с някаква тайна мисия, може би.

Изобщо Изабела била много точна, що се отнася до всякакви съдбовни повратности и бързо изключила от съзнанието си другото момиченце.

Настоящата им тайна мисия, която щяла да ги доведе до дълго очакваната от нас кончина, била да спасят от заколение лудите крави или поне да намалят причината за тяхното страдание в световен мащаб. Може да ви се струва нелепо някой да умре за доброто на кравите, но съвсем не сте на вярната следа:

И двамата се втурват с трепет към своята нова мисия. Измиват си зъбите, четат папироса със задачите, докато обядват пържени яйца с краве сирене, зарязват чиниите неизмити и минават през тайния вход в мазето за да се спуснат надолу към някоя от африканските пустини.

Преди да тръгнат окончателно Изабела включва както винаги добрата фея и злата орисница за закрилници на малкото, дава последни наставления на кравите и натиска копчето на новите си пясъчни одежди. Колкото и да е трепетно всичко, не може да се мине без нейната женска рационалност, дори и сега.

Ок, измихме й ръцете, а сега накъде?

Leave a Comment