Кравешка история – част VI

Когато д-р Панталей се сдобил с Ануш, той много добре знаел, че жена му няма да одобри идеята да осинови невидимо момче и няма да е хич доволна, че той се връща от пътуването си с празни ръце, вместо с лек против безплодността й. Все пак той предусещал, че, ако не друго, е на правилния път и скоро жена му ще има дългоочакваното дете.

Панталей много обикнал момчето. В негово лице той виждал себе си, човекът-аутсайдер, човекът извън нормата, извън очертанията. Имало моменти, в които той прекарвал цялото си свободно време с него, което едва не довело до края на дългогодишния му брак с Лора (въпросната лейди).

Но разбираемо е, все пак мъжете в неговото положение киснат най-вече по барове и кръчми, под претекст, че гледат мач с приятели.

А той си играел на криеница с Ануш и забравял грижи и проблеми.

Докато един ден Ануш не се скрил без да иска в света на вълшебните крави.

Това, че той можел да преминава през измеренията не изненадало доктора. Него вече нямало какво да го изненада.

Когато веднъж Ануш бил на ред да се крие, той за разнообразие затворил очи и си представил друг свят от тоя, който го заобикалял. Така попаднал в двора на Изабела, когато бил на 13 години.

Той прекарал в този свят цели три години, изучавайки го в най-големи подробности, докато не установил, че светът, в който играел на истинска криеница, е по-интересно място за живеене, понеже в него имало хора като доктора, които да го чакат и обичат. Та той се върнал с новината, че Изабела е бременна.

Но само той знаел обстоятелствата на нейното зачеване, тъй както знаел всичко за там:

В нощта, в която Изабела забременяла без сама да знае, Панталей и Лора правели пламенна любов, експериментирайки с един нов модерен метод за забременяване, наречен бебешка визуализация. Сега, това е нещо като творческата визуализация преди материалното превъплъщение на обекта на визуализацията. Само че става дума за дете.

Та и те си представяли едно дете, но в момента на екстаза нещо се объркало и мислите им не могли да се слеят точно в едно дете, ами се разделили на две и се залутали из космическото пространство в чудене какво да правят, докато съседката не пуснала сериала с бременната Изабела и те като по команда не се насочили точно към нашата спяща Изабела, която в този момент била най-близо до тяхната честота.

И ето че станало преплитане на измеренията.

Ануш бил единственият наблюдател на това преплитане, което изглеждало като 5-минутно северно сияние над фермерската къща и 15-минутно лунно затъмнение над къщата на докторите.

Понеже имал сетива, за да го види, пък и не можел да заспи така или иначе.

Много скоро след това, Ануш разбрал в какво се изразявала неговата мисия между двата свята, или поне така си мислел.

Макар и да ставало дума за отмъкване на новородено, той щял да го направи с най-чистите си намерения, воден от желанието на Панталей, който от своя страна бил воден от желанието на жена си.

И после как да кажеш, че жените не стоят зад всичко.

Leave a Comment