Семинар “Емоционален тренинг” в София

Какво е „Емоционален тренинг“?

Емоционалният тренинг е нов вид терапия, която се основава на предположението, че вие имате силата да промените своя живот чрез подобряване на емоционалните си умения. Това е нов подход към човешката природа, и прост метод за здравословен и творчески живот. Тя се фокусира върху нашите седем емоционални умения, които ни позволяват да се настроим към промените в действителността при всички взаимодействия – с нас самите, с другите и със заобикалящата ни реалност.

Емоционалните ни умения действат като автоматичен пилот, който ни позволява да идентифицираме реалността, да създаваме връзки, да избягваме опасности и да намираме сигурност. Никой не ни учи как да използваме собствените си емоционални умения. Емоционалният тренинг ще Ви помогне да подобрите емоционалните си умения така, че да се запознаете със своя автопилот, да го настроите към ежедневните промени и да избегнете кризите.

Емоционалният тренинг не е терапия, а начин на живот, с която можете да създадете безопасно място, да подобрите своите отношения и да осъзнаете и реализирате своя потенциал.

7-дневен, 4-часов семинар

„Емоционален тренинг“

Лектор д-р Дрор Грийн

Митовете на психоанализата и новото време ни напълниха с вярвания за „ума“ или „душата“ и притъпиха нашите основни емоционални умения, които ни позволяват да идентифицираме реалността и да се настроим към безкрайните промени в света около нас.

Винаги търсим сигурно място, което да ни защити от опасностите и да ни помогне да забравим вродения си страх от физическата смърт. Седемте емоционални умения са нашето естествено средство за създаване на чувство за безопасност.

Емоционалният тренинг е прост и полезен метод за подобряване на емоционалните ни качества, които ни позволяват да се справяме с промените и кризите и да създадем усещане за безопасно място. Емоционалният тренинг и практикуването на емоционалните умения ни позволяват да създадем ежедневно усещане за безопасност, да подобрим уменията си да създаваме взаимоотношения с нашите деца, партньори, колеги, с нашите приятели, та дори и със самите себе си.

Емоционалният тренинг е прост начин на живот, който ни позволява да подобрим емоционалните си качества и да осъзнаем и реализираме своя човешки потенциал. Семинарът не обещава незабавна промяна, а представлява дългосрочен метод за създаване на усещане за безопасност във всяко отношение.

“Д-р Грийн е един от уникалните специалисти, които някога съм срещал. В нашата професия няма друг като него, а мисленето му е оригинално и творческо. Сигурен съм, че неговите семинари са обогатяващо и вълнуващо преживяване” (проф. Хаим Омер, Университета в Тел Авив, автор на много бестселъри и известен психолог).


Семинарът

Емоционалният тренинг е семинар за група от 15-20 човека и представлява седем-дневно обучение от по 4 часа. Семинарът се провежда с преводач на български език. Всяка сесия е посветена на едно от седемте емоционални умения.

Сесиите са фокусирани върху практическо обучение, основано на действителен опит на участниците. С изключение на кратките теоретични въведения, сесиите се базират на симулации и ролева игра, които позволяват на участниците да определят своите емоционални учения и начина, по който те влияят върху живота им.

Груповата динамика създава специална атмосфера, в която участниците могат да срещнат други хора, които имат подобен опит; тя осигурява и подкрепа от страна на групата към личния процес на всеки от участниците.


д-р Дрор Гриин

Д-р Дрор Гриин е роден през 1954 г. в Йерусалим, щастливо женен баща на две дъщери и двама сина. Той живее в красиво селце в България, където е основал и Институт за емоционално обучение. Има магистърска и докторска степен по психотерапия (Regent`s College, City University, London). Завършва Музикална Академия Рубин (композиране) и Университета Хебрю (философия и музикология).

Основател и директор на училище за психотерапия Cogito, преподавател и научен ръководител на психолози, психиатри и семейни лекари. Той разработи нов метод на Емоционален тренинг и като един от пионерите на он-лайн психотерапията, той развива първата он-лайн клиника.

Автор е на около 40 книги, включително детски, новели, кратки разкази и професионални книги по психотерапия. Той е редактор на „Изучаване на казусите по Фройд“ на иврит. Развива различни идеи, игри и изобретения, някои от които са патентовани. В световен мащаб са продадени над 500 000 трикси пъзела, изобретен от него.

Ако информацията Ви е заинтригувала и искате да научите повече за семинара и лектора, заповядайте на
1 февруари 2011 г. от 18.00 ч. в залата на “АкваСорс“ ЕООД на безплатно представяне.

Моля потвърдeте своето присъствие не по-късно от 14.00 ч. на 28 януари (петък).

Comments
  • Stefani:

    organizirat li se osh6te takiva seminari. Vyzmojno li eda mi dadete nqkakyv kontakt za vryzka s d-r Dror Griin

  • Wonderful exaoinatpln of facts available here.

  • Can I say Yea for Goosebumps!??!! Isn’t He amazing~! I am just beyond excited for you guys and praying and praying that He continues to work every little detail out to His perfection!And, by chance, is little Eelfang going to be a boy or a girl?Yea God!!!!

  • Possibly the most informative website in the world. Thanks to Youtube for providing me the chance to start Youtube / Politicalvideos, to allow the more serious concerned viewer a chance to see the World through my eyes.

Leave a Comment