Лечебен код – утвърждения за дълбока трансформация (част I)

Според мен Лечебният код е най-силната, най-бързата и най-лесната техника за изцеление. Казвам го след 15 годишно изследване на всевъзможни методи за трансформация, които не постигнаха такъв дълбок и бърз ефект.

Лечебният код е много лесен метод, но съм забелязала, че повечето хора не достигат до същността му и не могат да го използват в пълна степен.  Една от причините е, че в книгата “Лечебният код” на д-р Лойд и д-р Джонсън липсва информация как да създадем сами трансформиращи утвърждения за конкретни проблеми!*

От тази публикация ще научите как да изпълнявате лесно и правилно Лечебния код с подходящите за вашия случай позитивни утвърждения.

За да създадеш позитивно утвърждение или както авторите го наричат  Твърдение за фокуси­ране върху истината, има няколко прости правила:

 • Направете го в положителна форма: “Аз съм смел/а”, а НЕ – “Не ме е страх”
 • Направете го в сегашно време “Имам всичко, от което имам нужда”, а НЕ “Ще имам всичко, от което имам нужда”
 • Обърнете негативното си вярване в точно обратното – ако вярването, което имате е например “Аз съм глупав/а, не мога да го направя!, го обърнете в “Аз съм умна/умен и мога да го направя!
 • Вмъквайте колкото се може по-често думите БЛАГОДАРЯ, ПРОЩАВАМ, ОБИЧАМ, ПРИЕМАМ в своите утвърждения, например “Благодаря на болката/болестта/травмата, че се научих да израствам чрез нея”, “Прощавам на родителите си/шефа си/неприятеля си за…”, “Прощавам на себе си за…”, “Обичам себе си и тялото си дълбоко и безусловно”, “Приемам своите отрицателни черти/неуспехи/страдания като дар”
 • Доверете се на вътрешния си глас (той често подсказва специални положителни утвърждения, които ви докосват особено)
 • Изберете такива утвърждения, които най-силно ви въздействат (предизвикват изблик на сълзи, гняв, смях) и ги правете, докато се върнете към състоянието на вътрешен мир.
 • Ако не сте сигурни в себе си, винаги се консултирайте с експерт!

В следващата част следват специални твърдения, които покриват най-разпространените негативни модели/ и ги трансформират.  Преди това научете как се изпълнява Лечебния код (пълна и кратка версия).

Задайте си въпроса: Чувствам ли гняв, тъга, страх по отношение на нещо или някого?

Той ви помага да дефинирате проблемът, върху който ще работите (например липсата на пари, болката в гърба, скандала с половинката и т.н.).

Когато веднъж сте дефинирали проблема и имате време на разположение, направете пълната версия на Лечебния код (не отнема повече от 10-20 мин и се препоръчва). Не забравяйте да записвате всички негативни вярвания, за които ви хрумва, че може да са причина за проблема (например болката в гърба може да се появява в следствие на нагласа, че ви липса опора в живота – трябва да определите сами за себе си! – ако ви е трудно използвайте обясненията в края на статията)

Ето ги точните инструкции за пълната версия:

“Изпълнявайте Кода на тихо, усамотено място, където мо­жете да се отпуснете, без да ви разсейват или прекъсват. Ето и правилната последователност:

1. Оценете проблема според степента на безпокойството, което ви причинява, от 0 до 10.

2. Идентифицирайте чувствата и/или нездравословните вяр­вания, свързани с проблема.

3. Открийте спомените. Помислете дали в живота ви е имало друг случай, когато сте се чувствали по същия начин, дори обстоятелствата да са били различни. Търсете същото чув­ство. Не се ровете прекалено много, просто се запитайте дали и друг път сте се чувствали така, както сега. Повта­рям, търсим сходство в усещането, не в обстоятелства­та. Ако ви притеснява предстоящо медицинско изследване, се запитайте дали и друг път сте изпитвали същата тревожност в миналото, например в детството, а не дали са ви правили същите изследвания, фокусирайте се върху най-ранния спомен, който изплува, за да изцелите първо него.

4. Оценете този спомен по скалата от 0 до 10. Възможно е да има и други. Потърсете най-силния или най-ранния и работе­те първо върху него. Ако нещо ни притеснява, то е именно защото е свързано с неизцелен спомен. Често, когато изце­лите най-ранния или най-силния спомен, всички други споме­ни, свързани с него, автоматично се изцеляват.

5. Кажете молитва за изцеление, като посочите всички проб­леми, които сте открили (например „спомена ми от чети­ригодишна възраст, страховете ми, главоболието ми”).

МОЛИТВА
Моля се всички известни и неизвестни негативни обра­зи, нездравословни вярвания, деструктивни спомени на клетъчно ниво и физически проблеми, свързани с … (на­зовете вашия проблем), да бъдат открити, отворени и изцелени, а аз да се изпълня с Божията светлина, живот и любов.
Моля се ефективността на това лечение да се увеличи стократно и повече (последното казва на тяло­то, че изцелението трябва да бъде приоритет).

6.Изпълнете Лечебния код, като се задържате във всяка пози­ция около 30 секунди и повтаряте Твърдението за фокуси­ране върху истината, което се противопоставя на всяко нездравословно убеждение или друго твърдение, насочено към вашия проблем. Докато изпълнявате Лечебния код, не се фокусирайте върху негативното, а върху позитивното. Задължително преминете през четирите центъра (обикно­вено са няколко серии от позиции). Изпълнявайте Кода поне 6 минути. Винаги можете да увеличите малко времето, осо­бено ако сте оценили проблема си над 5 или 6. Препоръчва­ме шестте минути като минимум.”

Позиции – изпълняват се с насочени към точката пръсти, които се държат на малко разстояние (7-10 см)
1. Точката на междувеждието
2. Адамова ябълка
3. Уши (вдлъбнатини зад долната част на ушите)
4. Слепоочия

Кратка версия на Лечебния код (мой вариант)

Когато вече сте преминали през пълната версия, можете да изпробвате кратката версия.

1) Кажете молитвата с конкретния проблем (като го оцените от 0-10, ако желаете). Дефинирайте къде в тялото ви изпитвате болка, напрежение или някакъв дискомфорт. Фокусирайте се върху тази област, докато изпълнявате Лечебния код.

3) Наблюдавайте как тялото ви и особено зоната на напрежение се заливат с отпускащи вълни от топлина при всяка позиция. Слушайте вътрешния си глас, който ви подсказва правилни дълбоко въздействащи утвърждения или използвайте тези, които имате.

2) Направете позициите (поне два кръга),  повтаряйки положителни утвърждения

NB! Когато изпълнявате Лечебния код ще започнат да изплуват забравени спомени и негативни мисловни модели под различна форма (като сънища, ярки картини/миризми, повтарящи се негативни твърдения, които сте чували за себе си в миналото и много други) – ако това ви се случва, значи сте на правилния път – записвайте всичко, ако това е ок за вас и разплитайте лека-полека нишката, през която ви води самият Лечебен код до пълно изцеление и свобода.

Най-важното е да трансформирате негативните вярвания в положителни, да прощавате и благодарите за всичко, което ви се е случило. Много скоро за ваша изненада ще се освободите от проблеми, които са ви тормозили години наред.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Причината е проста – авторите продават чрез уебсайта си индивидуални пакети с утвърждения.

Comments
 • Галина Цолова:

  Десислава,
  благодаря ви много за обясненията който давате на тези страници!
  Аз също неразбирах точно как да изпълнявам лечебния код и как да построявам утвържденията. Поради недостатъчният ми английски немога да участвам в дискусийте и информацията, която се дава на страницята на др. Лойд и вашите обяснения ми помогнаха да започна.
  Мога ли да получа и допълнителна информация ако ми е необходимо? Как бих могла да я получа?
  Аз вярвам в този метод и той действително е най-лесният за изпълнение и както изглежда и най-ефикасният от всичко което се знае до сега.
  С благодарност и любов
  Галина Цолова

  • Галина цолова:

   Пишете ” ако не сте сигурен в себеси да се консултирате с експерт”…
   Аз имам нужда да се консултирам, но има ли някой който да даде консултация на български?
   Поздрави
   Галина

 • Галина цолова:

  Пишете ” ако не сте сигурен в себеси да се консултирате с експерт”…
  Аз имам нужда да се консултирам, но има ли някой който да даде консултация на български?
  Поздрави
  Галина

  • Emiliq Malinova:

   Здравейте и аз се интересувам от същото…прочетох книгата, но не ми стана ясно точно как да изпълнявам упражненията!

  • Vassi:

   Да, има:)

  • KGorchilova:

   Здравейте, съществува ТЕС (Техника за емоционална свобода). На мен много ми помогна, разгледайте и се запишете.http://www.tes.bg/

 • Hristo:

  PREKRASEN E I DA POMAGA NA VSI4KI BLGARI

 • snegy:

  Здравейте,
  Случайно в интернет се натъкнах на реклама на книгата ЛЕЧЕБНИЯТ КОД. Невероятна е. Този метод ми даде много голяма надежда, увереност и спокойствие по отношение на болестите, които мъчат майка ми. Лечебният код вдъхна голяма доза оптимизъм по отношение на оздравяването й. Мисря, че това е метода, който може да я спаси. В момента не разчитаме вече на нищо друго, тъй като не иска дори да се храни, освен малко плодове, които дъвче и плюе и съвсем малко вода, количеството на която е твърде малко за деня. Бих искала да отправя конкретен въпрос към вас относно изпълнението на лечебния код. Става въпрос за следното: на всяка от четирите ли позиции поотделно се чете твърдението за фокусиране върху истината или просто се изказва веднъж като на всеки 30 сек. се минава от едната позиция на другата. Благодаря Ви искрено и от сърце! Бог да ви благослови!

 • Таня:

  Здравейте, Десислава! От няколко дни чета за Лечебния код. Преди това прочетох онлайн книгата и съм дълбоко впечатлена и…обнадеждена. Започнах да го прилагам за своите проблеми, корените на които , бавно, но сигурно, откривам. Тъй като близките ми хора също са пълни с проблеми,а как иначе!,много бих искала да им помогна. От думите Ви в началото, разбрах, че Вие сте запозната доста добре с лечението, а в книгата това, не ми се изясни точно, питам Вас: Когато прилагам Кода за други хора, в утвържденията кое лици използвам – от свое име ли говоря, или от 3 лице. Стана ми ясно, че след края на лечението, трябва да посоча, че прехвърлям ефектите към лицето, за което прилагам Кода, така, нали? В някои мнения, на които попаднах, търсейки информация, прочетох, че се прилагат и практики с използването на различни позиции с двете ръце – например с едната ръка си в позиция Мост, а с другата – в друга позиция. За това нищо не прочетох в книгата и съм малко смутена. Аз правя това, за което Вие пишете- по- дългата версия. Сама си правя утвърждения, както ги чувствам. Дали съм на прав път? Мисля, че да, макар, че проблемът ми все още е налице. Ще се радвам, ако ми отговорите. С поздрав!

 • Everything is very open witɦ a veey clear clarification of the
  issues. It was truly informative. Yourг website
  is very useful. Thank you for sharing!

 • Gala:

  Здравейте Десислава!Намерих книгатя при търсене на решение за проблемите на един от най-скъпите ми хора! Вярвам в силата на Лечебния код и искам да го използавам за друг човек, не ми е ясно в Твърдението за фокусиране върху истината от моя гледна точка ли следва да форвулирам убеждения и от мое име ли говоря или от трето лице. Моля за съдействи как направя твърденията най-добре, за да помогна най- ефикасно на любимия ми човек. Благодаря!

 • Валери:

  това което е дадено в книгата като лечебен код е само един, а цялата система се състои от 24 кода. Тях ги няма в книгата и се продават от авторите за 200 долара.

 • Cvetinka:

  S lechebniqt kod uspqh uspqh da izlekjuvam nqkoi ot zqbolqvaniqta si.Ot opit znaq,che tvardeniqta ne sa nai/vagnoto,daje obratnoto,edno nepravilno utvargdenie,oeto ne vav vrazka s bolestta,moje dori da zabavi procesa na izlekjuvane.Za universalniq kod ot knigata,D-r Loid predlaga slednototo universalno utvarjdenie”iskam da se ozlekuvam,barbam,che shte se izlekuvam i molq Bog mi pomogne za tova”..A sto se otnasq za ostanalite utvarjdeniq,posocheni po/gore.te se prilagat pri izpolzvabneto na specializiranite kododove,kadeto neshtata sa malko po-po slejni.Az sam prilagala koda i bez utvarjdeniq i ustanovih,che raboti po sashtiq nachin.Kogato se prilaga za drug chovek/nikakvi utvarjdeniq.I ne e neobhodimo neporemenno da se tarsqt minali sluchki ili sabitiq,podsaznanieto samo gi otkriva i lejkuva.Za mnogo tejki sluchai/kato rak napr.v naprednala faza e neohodimo da se napravi personalen kod.Edinstveniq konsultant v Balgariq za lechebnite kodove,uchenik na D//r Loid e psiholog Elizabeta Shumanova ot gr,Pernik,mnogo lubezna i otzivchiva,kam koqto mojete da se obarnete za personalen kod.

 • Стефка Стефанова:

  Здравейте!
  Казвам се Стефка Стефанова,и пиша книжка с практиките,които правя молитви,медитации и т.н.Книжката ще бъде без цена на принципа на дарения. Практикувам и ЛЕЧЕБНИЯ КОД,но по начин,който на мен ми допада,и съм го описала там.Исках да ви попитам дали може да използвам и вашите обяснения за тази първа част,която сте писали,защото много добре сте обяснили по разбираем начин за хората как могат да практикуват,и така ще можем да помогнем на повече хора.Благодаря!

Leave a Comment