Усещане за Земя

Ето една приятна техника за връщане към Земята и нейната нежна стабилност.
Предназначена е за всички, които:

  • са твърде често в облаците
  • често се препъват и губят почва под краката си
  • все не могат да си завържат достатъчно добре връзките на обувките, че да не се отвържат веднага
  • болят ги ходилата, колянните стави и всички останали възможни части в долната половина на тялото
  • и не на последно място – имат миризливи крака

Теорeтична част

Урок 1: Човекът е като дърво, ще рече – краката му са неговата връзка със Земята или с други думи – корените му.
*Ако сте от горепосочената група – ще трябва да приемете болезнената истина, че сте загубили тая връзка някъде по трасето (на вашия досегашен живот).

Урок 2: Земята е основата на живота – макар и твърде материална и не тъй привлекателна като облаците – без нея не може да има ни облаци, ни някой, който да ги гледа. Така че не е зле да я приемете и да се отпуснете в нейната стабилна твърдост.

Урок 3: Да обичаш Земята, значи да обичаш своята материална същност – една доста съществена част от човека, без която той няма как да реализира замисъла на другата – нематериалната част.

Упражнение
(за отпускане в любящата прегръдка на Земята)

Сега тук е хубаво да имаме един уютен зелен хълм, на който да се излежаваме и залез пред очите, за да може най-добре да направим това упражнение.
Ако под ръка ви са само седмия етаж на панелен блок и смразяващ студ в ушите, пак нямате грижи, всичко е постижимо при наличие на желание.

Изходно положение: ходилата здраво стъпили на земята (най-лесно в легнало положение завити през глава с юргана).
Езотерична същност на упражнението, без която просто не може (Минавам на ти, ще ме прощавате): Представяш си как от центъра на ходилата ти излизат силни корени, които стигат (с разклонения или не) до центъра на Земята.
Отпускаш се максимално в леглото, сякаш самата Земя те прегръща през зимните чаршафи и се опитва да те сгрее с любовта си. Корените стават все по-силни и по-големи, центърът на Земята се приближава по-близо, така че да можеш да стигнеш по-лесно до него. Колкото повече се взираш в този център усещаш как по корените, които го свързват с теб, започва да тече благодатна сила към ходилата ти. Тя се влива постепенно в краката ти и в цялото ти тяло, докато не почустваш как се загряват чаршафите под теб и как цялото напрежение и болка се разтваря в тази топлина.
Можеш да си стоиш така, колкото ти душа иска.
Не се изненадвай, ако ти загреят ходилата дето и вълнените чорапи не може ги стопли.

Leave a Comment