Техника за хармонизиране на енергийните центрове

Този пост е предназначен за всички онези, които биха искали да:
•    балансират енергийните си центрове (чакри),
•    се освободят от болките и тежестта в гръбначния си стълб,
•    излекуват заболял орган,
•    увеличат жизнеспособността си, която намалява особено пролетно време,
•    или просто да се почувстват по-добре през топлия, слънчев следобед.

Упражнението, което ви предстои да направите е просто. За целта са ви необходими:
–    поляна
–    слънце
–    тишина (изключение правят птичите песни и ромоленето на реки и ручеи)
–    удобни дрехи
–    половин час.

Ако поради стечение на обстоятелствата нямате достъп до първите две, можете да направите упражнението на леглото си у дома като просто си представите, че лежите на зелена поляна и сте огрявани от лъчите на слънцето.

Изпълнение:
Легнете по гръб на затоплената трева. Отпуснете се като вдишате дълбоко и издишате бързо три-четири пъти.

Представете си как в основата на гръбначния ви стълб пораства красиво червено цвете. Вижте го как пуска силни корени дълбоко в земята под вас. Вижте как се разтварят и порастват ярко червените му венчелистчета на нивото на първа чакра (виж рисунката по-долу). Почувствайте как лъчите на слънцето проникват в цветето и му вдъхват живот. Чувствайте за няколко минути как то се храни и зарежда от енергията на слънчевите лъчи. Ще усетите бързо затопляне в основата на гръбначния стълб.

Представете си сега как от недрата на земята тече към вашето червено цвете живителна сила. Чувствайте за няколко минути как през корените си то приема енергия от земята. Вижте как то става здраво и силно, черпейки енергия от слънцето и от земята.

По-чувствителните към миризми от вас могат да усетят дори как цветето разлива уханието си наоколо.

За по-голям ефект можете да направите серия от вдишвания и издишвания (5 секунди вдишване, 5 секунди задържане на въздуха, и 5 секунди издишване). Вдишайте бавно  енергията от слънцето и от земята през корените и цвета на вашето червено цвете, задръжте енергията в центъра му и я оставете да пулсира и нараства, след което издишайте и си представете как от цветето струи чиста енергия към небето и земята.

По този начин ще заредите и отблокирате първа чакра.

Направете упражнението по същия начин с останалите шест чакри.

Те се намират както следва:

– под пъпа

– на нивото на слънчевия сплит

– в центъра на гръдния кош

– на нивото на врата и гърлото

– между веждите

– на върха на главата

Ако искате да подобрите още повече състоянието на гръбначния си стълб можете да си представите допълнително как през корените и цветовете на цветята протича към него слънчева и земна енергия и го зарежда от единия му край до другия и обратно. Представете си го като светеща тръба, по която тече енергия.

Ако имате болен орган, представете си допълнително как в него пораства цвете. Принципът е същият. Във всички органи има малки енергийни центрове, които черпят енергия от намиращите се в близост до тях основни чакри. Ако последните са блокирани, органите трудно набавят нужната енергия и се разболяват. За да подпомогнем по-бързото оздравяване на отделния орган можем да заредим директно малкия му енергиен център. Задължително е обаче да се балансират и отблокират основните чакра, с които той е във взаимовръзка.

Comments
Leave a Comment